Behind the Scenes: Creating the scene for Solstice and a hidden escape

 

 

 

Eric, Brennie and Svein celebrate the summer solstice

Eric, Brennie and Svein celebrate the summer solstice

This is the final set design and filming version of the Solstice celebration at Dunvegan. Many of you are probably wondering what it looks like in daylight, and what else went into the creation of this space?

Here day time views of the area. It is located close to the water, and to the Fairie pool.

Day time view of the bon fire and celebration space.

Day time view of the bon fire and celebration space.

Screenshot-8

 

 

day time over view of stream and bon fire space

day time over view of stream and bon fire space

 

For this final film version, we included a representation of the Dunvegan Cup, which might have been used in part of their ritual… There are traditions attached to the cup. For our purposes, it will eventually moved to a safer place within the Castle. At some later point in our renovations, the Dunvegan treasures will be located in a more secure museum type setting for visitors to view! I can say that it does seem to be rather large for a cup. Perhaps it was one of those more ancient types of vessels that were meant to shared by all and passed around!

Screenshot-14

Some additional views of the area and the celebration.

Screenshot-21 Screenshot-18 Screenshot-16

Here are some views of the area looking out towards the sea and the night sky.

View of the sea and the night sky

View of the sea and the night sky

 

A better view of the Fairie pool

Screenshot-12 Screenshot-19

 

In addition to setting up the Solstice scene, we did some more work on the “Priest Hole” hidden escape route from the Castle.

Screenshot-4

These are interior views of the doors and of the small hiding space. The above picture shows the door from the Chapel. There is another door located in the Solar. From the small chamber between those spaces there is an exit to outside.

Screenshot-3

 

This view shows the exit before any foliage was added to it.

Screenshot

This a view of the finished area with foliage added to disguise the exit!

Screenshot-5

previous behind the scenes post

https://timeslipsblog.wordpress.com/2014/06/20/behind-the-scenes-progress-inside-dunvegan/

One thought on “Behind the Scenes: Creating the scene for Solstice and a hidden escape

  1. Pingback: Behind the Scenes: Creating the scene for Solstice and a hidden escape | Time slips

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s